Verzeker je spullen tegen brand & andere rampen

Een brand, een groot waterlek, een ontploffing … Hopelijk gebeurt het nooit, maar is het wel zo, dan moet je een inboedelverzekering hebben. Dat is een verzekering voor al je persoonlijke spullen: kleren, meubelen, gordijnen, behangpapier, speelgoed ... Ben je alles kwijt door bijvoorbeeld een brand, dan krijg je van de verzekering een deel terug in geld. Heb je geen verzekering, dan ben je alles kwijt en krijg je geen geld als compensatie.

Vraag hier direct jouw verzekering aan!

Wil je graag dat ze je eerst even opbellen, vul dan dit formulier in

Verzekering Woonhaven

Een verzekering afsluiten is niet altijd zo eenvoudig. Daarom willen we je als Woonhaven helpen. Wij hebben onderhandeld met verschillende verzekeringsfirma’s en selecteerden de firma die de beste prijs/kwaliteit levert. Dat is de firma Ethias geworden. Vanaf 1 augustus kan je Ethias contacteren om je aan te sluiten.

Heel belangrijk om weten: Woonhaven heeft dit georganiseerd, maar het is een verzekering tussen jou en Ethias. 

Je kan je bij Ethias laten verzekeren voor:

  1. Je inboedel. Is er schade aan jouw spullen door bijvoorbeeld een storm, een waterlek of brand? Dan betaalt de verzekering de waarde van je spullen. (Let op: dit geldt niet voor tuinmeubels.) 
  2. Burgerlijke aansprakelijkheid (BA) (= de familiale). Stel dat je tijdens het fietsen iemand aanrijdt. Of je kind breekt tijdens het spelen bij de buren een dure vaas, dan is dit verzekerd. Eigen schade van de verzekerde personen is niet gedekt. Hou ook rekening met een vrijstelling van €265* bij materiële schade. Dat betekent dat de verzekering het bedrag boven €265 terugbetaalt. Bij lichamelijke schade valt die vrijstelling weg.
  3. Rechtsbijstand. Stel je lijdt schade. Maar de persoon die de schade veroorzaakte, weigert je te betalen. Rechtsbijstand komt dan tussen om dit soort geschillen op te lossen.
  4. Diefstal en vandalisme. Is er bij je ingebroken en hebben ze een paar spullen gestolen, dan krijg je het bedrag van de gestolen goederen en andere eventuele schade terug veroorzaakt tijdens een inbraak (met uitzondering bijv. van diefstal en schade aan voertuigen).

De eerste drie zitten sowieso in je verzekering, je kan je niet voor minder laten verzekeren. 

Woonhaven heeft zelf al een verzekering voor het gebouw, daar moet je niets voor doen! 

Kostprijs verzekering

We hebben de verzekering zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Jij kiest welke verzekering je wilt. Inboedel, Rechtsbijstand en Burgerlijke aansprakelijkheid zijn standaard inbegrepen. Jij kan nog kiezen of je Diefstal en vandalisme extra wilt. Er is een verschil of je alleenstaande bent of een gezin hebt.

  • als alleenstaande betaal je € 129,17 per jaar voor inboedel, BA en rechtsbijstand;
  • als gezin betaal je € 142,49 per jaar voor inboedel, BA en rechtsbijstand.

De optie diefstal verschilt afhankelijk van de waarde die je laat verzekeren. Je kiest zelf of je je inboedel verzekert tot € 20.000, € 30.000, € 40.000, € 50.000. Per schijf betaal je een extra bedrag! Er is ook een prijsverschil als je in een appartement of in een huis/eengezinswoning woont. De exacte kostprijs voor jouw persoonlijke situatie bereken je snel & gemakkelijk hier.

 

Wil je meer info of aansluiten?

Ethias maakt het je heel gemakkelijk. Zij regelen voor jou de overstap.

Je vindt alle informatie nog eens in deze folder.